Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2015 15:54 - Размишления за промените.
Автор: techno1 Категория: История   
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове:
0



Да надвиеш над ината.Как ли? Тунел и след тунела светлина.Очаквана, но не от слънцето е тя ,а от насрещен влак. Ще тръгна, думата съм дал.Светлина и мрак. Надвил съм аз ината, но думата си не. Инат ли е това или доблест най-голяма.Седя и мисля, за онези дни и нощи на надежди и очаквани промени. За хилядите хора търсещи и стремящи се към светлината, но насреща им влака се изправя, те знаят ,че след среща с него мрак ще има,но не спират своя ход напред. За тях и за всички хора с техният инат нека да направим този важен ход напред към срещата със влака. Но този път на коловоза ще поставим прът и  светлината ще ни стопли във сърцата.

Малко метафорично, но като се поогледам поне тук в региона онези смелчаци и идеалисти от онова време, в зората на демокрацията вси са ударени от „насрещният влак”. Всички те понесоха на плещите си най-трудните години,хората им вярваха, вървяха след тях, те бяха наивници и следваха общата цел ,бяха далече от голямата политика на разграбване на търсене обезателно на личен интерес .Те станаха лесна мишена , на все още силните структури на ДС и техните креатури. За съжаление почти всички останаха без препитание, те бяха уволнявани или принудени да напуснат, после трудно или изобщо не си намераха работа, защото вече предприятията станаха собственост точно на тези срещу които те се бореха. Те се превърнаха в несретниците, в хора изхвърлени от общественият живот, вече не ги търсиха и от новопоявилите се демократи, щото те бяха употребените и уморени коне, ненужни. Остана им болката и надеждата ,че хората рано или късно ще узреят за истинската промяна,която да дава равен старт, та нали това беше в началото, но къде отиде равният старт! Какви бяха тези постановления нагласени, какви масови приватизации и от кого?Оставиха едни съсипани и свръх задлъжнели предприятия, непосилни за ръководене от държавата и наистина вкарването ни  в коловоза на РМД-та беше може би правилен ход,но те си го бяха планирали и се видя,че всичко отново отиде в ръцете на БСП и техните протежета. То на всички ни е ясно ,че основният проблем след смяната на системата  в источният блок е било собственноста. Как и по какъв начин това да стане. Мисля,че в целият този преход единствените демократично мислещи хора, които се обезвъзмездени са „старите реститути”, всичко останало е далече от тези, които очакваха равен старт и работиха за въжделената промяна и станаха жертва на прехода.Защото виждате как всичката вина се прехвърля върху СДС, на хората се внушава,че всичко това е дошло защото СДС го е провело.А големите печеливши са винаги БСП и кръговете около тях.

Е как да приемем,че това е справедливо, как да приемем,че сега след толкова години на демокрация като ,че ли пак сме в някаква изначална точка, наоколо са вече децата на бившата олигархична система, държавата се ръководи от измислени демократи, окрали най-добрите ценности на СДС, размахват байраци и човек се чуди и мае, къде бяха тези герои вчера. Днес ги виждаме,чуваме, учат ни на ред,демокрация,справедливост. А пък сега пък се навъдиха и едни нови демократи, те виждате ли ще поправят нов път в развитието ни и пак с нашите лозонги. Ей много мисля и ми се струва,че нещо тука е изкревено, тоз народ не вижда ли ,не чува ли, или вече е оскопял от непрестаните лъжи,измами, люшкащи се  по всевъзможни елементи надошли с едни велики и обнадеждаващи обещания, и пак нищо, и пак пустота. Ама не може по-вече така ,а бе хора вземете се в ръце, търсете правдата, застанете срещу тъмния влак и го пратете в задънения коловоз. Вашите деца трябва да живеят в нормална държава, с ред,законност,защита и възможности за развитие на предприемачеството ,което е заложено във всеки един от нас. Затова съм склонен да подкрепям тази група за възраждане на СДС,защото СДС като идея ,като надежда е непроменено, лошото е,че през годините то е било използвано, употребявано с нечисти подбуди понякога,но то иска освежаване. Подкрепям хартата , и виждам,че е работено по нея сериозно. Трудно ще бъде, защото тя променя цялият наложен до момента политически модел, но нали от някъде трябва да се тръгне


Тагове:   демокрация,   СДС,   промени,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: techno1
Категория: История
Прочетен: 49058
Постинги: 29
Коментари: 17
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930