Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2015 15:23 - За етносите и СДС
Автор: techno1 Категория: История   
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове:
0



Доста коментари сме правили с колеги ,какво е направил СДС за да приобщи масюлманите, други етноси,  които през годините на комунизма са били поставени в неравностойно полужение. С редки изключение през онези години се водеше една скрита асимилационна политика и игнориране и недопускане до админстративни и други служби на тези хора. Имам притенциите ,че познавам духовноста, начина на мислене на нашата етнос,на турци,помаци с които съм работил дълги години.

Получи се обратното, СДС остави масюлманското население лесно да бъде обсебено от ДПС, и лека полека те намериха в него единственният си закрилник и партия ,която се грижи малко от малко за тях.

За нас каракачаните какво да кажа, да демокрацията ни постави в малко по равнозначно полужение, но скритата политика на асимилация продължава. През годините поставихме едно единственно условие-да бъдем компенсирани за отнетата ни стока ,която ни е била поминъка през вековете. Какво се случи , ами големите реститути си върнаха подобаващо имотите,дори и закон нагласиха. На другите им върнаха имоти,ниви, разпределиха им някакви активи. И когато ние поставихме въпроса, ами я да видим сега, тука спрямо една етнос е приложен през 1958 до 1962 г. такъв икономически геноцид какъвто в новата история не е имало.Позатвориха по будните, други се изгубиха,  трети избягаха,а тези които останаха слезнаха без дом,без стока, без образование,без занаят, без близки сред „елита”, поне за подкрепа.Е те потърсиха другаде подкрепа,ама на бързо им разкаха нещата,такива каквито и през техния честен и достоен живот не им е идвало че може да се случи.

Поотпуснах се да пиша, но да се върнем в новото време. След много лутарства само при СДС все пак отвоювахме компесаторни записи, които толкова ни обезвъзмездиха,че и за една нива не достигаха. Но нали не сме свикнали на милостиня, не и поискахме по-вече.

Това е една малка история на една малка етнос. Не е ли така и с другите, е не беше ли редно СДС като носител на демократичните ценности да направи така,че всички групи независимо от религия, народност, етническа принадлежност да бъдем най близко да нея, защото по естеството на произхода ни, начина ни на живот, унизителното ни положение през комунизма, то ние би следвало да сме най-верните и близки симпатизанти на СДС. Малко направи СДС, затова ги изгуби тези хора, а се видя ,че те са сила.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: techno1
Категория: История
Прочетен: 48829
Постинги: 29
Коментари: 17
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031