Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2018 10:25 - Нелепавици относно произхода на древните гърци.
Автор: techno1 Категория: История   
Прочетен: 3795 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На историческа тематика редовно в блогове, в статии,в жълти издания  се натрапва една нелепавица,която ме дразни. Дразни ме и за това ,че често ,често намесват и нас каракачаните и всички, които исторически са свързани с Гърция и гръцката етнос. Може и да не е най-подходящото място за тези мои коментари,но мисля, че може и да достигне до тези които запълват пространството с пошлите си писания.

Това е един отговор на статии,коментари, които за съжаление имат огромна поддържка. Това са едни хора с крайни шовинистични и националистични разсъждения. Всички ние знаем ,че българският народ като цяло не споделя тези мнения, но сме длъжни да даваме отпор,защото сме в 21 век, защото сме част от обиденена Европа и не им прави част тези злонамерени коментари за една съседна държава.

Ето и отговора ,който им изпратих.

Не отричам архаичният произход на траките. Те имат своята история и неоспорими доказателства за произхода си.Те като племена са се появили някъде между 2 х.-3 х. п.н.е.
А това за Еврейско-Африканският произход на гърците, е един голям буламач ,който се лансира тук и там и се търси сензация или омаловажаване на историческите заслуги на древна Гърция. Да, в древен Египет и то в долен Египет дълги векове са властвали народи от пред елинистични и пред тракийски корени. А и там населението е било един огромен конгломерат от народности. Вярно е и това ,че един род ,рода Данай се заселва и поставя началото на Аргоското царство, но и те са също гръко говорящи и нямат нищо общо с дорийците , не смесвайте нещата. Кой може да отрече Индо европейският произход на гръцките племена-елойци,ахейци,йонийци, македони,дорийци,акарнинци/там е и нашето-саракачанско изначалие,може би/,връзката и общият им езиков и етнологичен признак!А това което оставят като историческо наследство, е безспорно доказателство за мисията им.

А що се отнася до коренното население от преди експанзията на Гръцките племена в днешните земи, за техният общ произход ,ето вижте диалозите "Тимей" и "Критон" на Платон, а Платон е бил две години на посвещение в Делфийския храм,а преди него и Солун. В диспутите се дебатира върху славата на Гърците, още докато са били по днешните си земи( още преди потопа).Жрицата казва на Солун:”Помниш ли когато Вие разбихте и отблъснахте онези /антлантидите, условно наречени/.”Значи преди големия катаклизъм(потопа) още, коренното гръцко население е имало не по-малко развита цивилизация.Тя само се е доразвила, след като хората се оттеглили на Изток.
И може би най-достоверното доказателство е откритието на двама любители-археолози.
Това става достояние до нас едва през 1952 г., когато се разчитат линиар А /писмеността на Критяните и линиар Б-писмеността на Микена / .Това е било революция за 20 век.Оказало се ,че Гръцките племена нахлули през 2000 до 1500 г. преди н.е.,са говорили на езика на Критяните ,които са били тук още преди 10 000 г. ,преди н.е. по тези земи.Огромна разлика в хиляди години откъснати едни от други.Изумително и революционно откритие.
Генетичната памет е накарала древните Гръцки племена да се върнат в прародината си.В далечен Памир пространството става тясно, там е стълпотворение от народи от всякакъв цвят и вид,създадени през хилядите години на съществуванието на човечеството.Гръцките племена прииждат на етапи,воюват помежду си и търсят нови територии.Те заварват тук местно население говорещо техния език естествено диалектен, но с еднакви корени.

Формирането на един народ не е резултат само на биологична основа, то е и политическа и историческа такава на свормиращите се държави. 

Всичко друго има някаква стойност дотолкова, доколкото да знаем миналото си.



Тагове:   етнос,   гърция,   история,   произход,


Гласувай:
1



1. balar - тя
30.11.2018 16:38
генетиката го казва, че са от африка. собствените им легенди и те туй твърдят.
А тук, независимо дали сме иранисти, тюркисти, автохтонци или слависти, всички се интересуваме само от нашето, Българското. на никой не му пука за това какви са някакви си данайци от либия. Като се чустваш грък това си е твоя работа, ходи си в гърция тогава, какво правиш в България. Хубаво виж генетичните карти. Сам не се знаеш какъв си.
цитирай
2. get - Това става достояние до нас едва ...
30.11.2018 18:40
techno1 написа:

Това става достояние до нас едва през 1952 г., когато се разчитат линиар А ...


За "линеар Б" - да разчетен е ама НЕ ПРЕЗ ГРЪЦКИ ... а чрез общия Индо-европейски език!
Докато "линеар А" - чака все още някой да го разчете!

Трето: Колкото отиваме по-назад в древността РАЗЛИЧИЯТА между НАЦИОНАЛНИ (разбирай в това число и "български<>гръцки) ЕЗИЦИ стават все по-слабо и по-слабо установими?

Така че примерно в миналото античните "елини" са употребявали не една и две думи ... които в българския са налични, а в съвременен димотики ЛИПСВАТ е друг твърде озадачаващ факт - но това е тема за друг коментар?

Приятелю - лесно се късат дружески отношения ... после трудно се възстановяват! Кръпката от станалото, остава за цял живот и трови поколения наред след ...!
цитирай
3. techno1 - Трето: Колкото отиваме по-назад ...
01.12.2018 17:31

Трето: Колкото отиваме по-назад в древността РАЗЛИЧИЯТА между НАЦИОНАЛНИ (разбирай в това число и "български<>гръцки) ЕЗИЦИ стават все по-слабо и по-слабо установими?

Така че примерно в миналото античните "елини" са употребявали не една и две думи ... които в българския са налични, а в съвременен димотики ЛИПСВАТ е друг твърде озадачаващ факт - но това е тема за друг коментар?
Приятелю - лесно се късат дружески отношения ... после трудно се възстановяват! Кръпката от станалото, остава за цял живот и трови поколения наред след ...!
[/quote]

Абсолютно съм сагласен с Вас, трудно се градят отвошения, а лесно се губят. Затова накрая казвам, че в края на краищата свичко опира само да това да знаем част от миналото си. Никога не съм проявявал негативно отношение към никоя етнос, кому ли към българската. За мене родината ми е България, както и за арменеца, евреена, гагауза,куцовласа и други по малки етноси. Не мога да разбера, защо когато защитаваме дадена позиция, дори и да имаме леки пропуски в доводите си срещаме такава яростна , обидна, груба реакция.Не говоря за Вас за други става въпрос. Ние не обиждаме никого. Всеки има право на самосъзнание и толкова, всеки е такъв какъвто се чувства. Отделно твърдя, че в много от периодите в по новото развите на България, ние сме заемали много по патриотични позиции от голяма част от пишман патриотите. И не ми е приятно да ми се натяква , не от Вас, а от други -като се чувстваш грък отивай в Гърция! Как да споря с такива хора, какъв диалог да водя.Моите приятели са тук, моя живот е тук, съдбата ми е белязана тук, милея и работя за нея, не по малко от всеки друг. Това се отнася за всички каракачани. И само заради това, че имаме свое си мнение и позиции за произход срещаме обидно, отвранинелно отношение от доста хора. Хареса ми Вашият коментар.
цитирай
4. balar - пффф
03.12.2018 20:48
Тогава защо скачаш да защитаваш гърците? Историята им е измислена, а и данайци ги нарича Омир, не съм си го измислил аз.
Какво общо имат каракачаните с тях, когато най-вероятно са реликт, по-древно население. Ако си мислиш, че обидите са едностранни влез в някой гръцки форум с национал-историческа тематика и само чети.
Но ти си лаик, афектиран от нещо, който не си е направил труда поне уикипедия на английски да отвори и прочете ( тя поне е неутрална и има хиляди неща, стотици линкове и препратки.).
И още, досега не съм чул гагауз да казва, че не е Българин, също и влах. Пробвай да им кажеш, че не са.
Сорос е милиардер, а парата диктува играта.
цитирай
5. bezistena - И защото си каракачанин, поздрави за изконния ти свещен древно – Български произход и честито Просвещение!
03.12.2018 21:25
Левски,синът му Дънов и истината за каракачаните–най–древните Българи и съхранени феноменни жреци,потомци на Орфей,предпоследният аватар на Богът Демиург–част2
http://bezistena.blog/history/2016/07/17/levski-sinyt-mu-dynov-i-istinata-za-karakachanite-nai-drevni.1465169

Защо скрива правнукът на Левски–Николай Хайтов,информацията за родословието на Левски и похода на четата на Панайот Хитов!Първи урок по телепортация за Дънов.
http://bezistena.blog/history/2016/07/21/zashto-skriva-pravnukyt-na-levski-nikolai-haitov-informaciia.1466083

С Любов и благословение от екипа ни за просвещение и осъзнаване!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: techno1
Категория: История
Прочетен: 48832
Постинги: 29
Коментари: 17
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031